Lamp in massagepraktijk
Thaise Yoga
Thaise yoga massage is een ruim 2000 jaar oude boeddhistische vorm van lichaamswerk die bestaat uit een combinatie van rek- en strekoefeningen en een massage waarbij met de handpalmen, duimen, ellebogen of knieƫn druk wordt uitgeoefend op de energiebanen in het menselijk lichaam. Het is een dynamischere vorm dan een reguliere westerse massage. Jij wordt door mij gerekt en gestrekt en tegelijkertijd gemasseerd. Omdat je daarbij zelf niets hoeft te doen kun je de strekkingen en aanrakingen in een diepere staat van ontspanning ervaren waardoor jij meer ruimte in je lichaam zult ervaren.

Het effect van Thaise Yoga Massage is zowel ontspanning als activering. De flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en jouw bewegingsgemak wordt vergroot. Spanning komt vrij uit de spieren en het bindweefsel. Met de massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en worden afvalstoffen versneld afgevoerd. Door druk op de reflexpunten wordt jouw energiesysteem meer in balans gebracht en de functie van interne organen gestimuleerd. Tegelijkertijd komt je denken tot rust. Na afloop van de massage voel jij je vitaal, energiek en tegelijkertijd ontspannen.

Thaise yoga massage kan af en toe wat pittig zijn maar wordt altijd aangepast aan de mogelijkheden en behoeftes van jouw lichaam. In principe is het een massage voor alle leeftijden en alle soorten en maten. Het helpt om in contact met je lichaam te komen en allerlei klachten te voorkomen, want het verbetert het afweermechanisme. Een Thaise Yoga Massage wordt uitgevoerd op een zachte mat op de grond. Je bent tijdens de massage gekleed in makkelijk zittende losse kleding. Er wordt geen olie gebruikt