q-time massagecursus
Zelf leren masseren?
Qu-time geeft ook doorlopend verschillende massagecursussen. De cursussen zijn kleinschalig opgezet zodat de deelnemers vrijwel een privécursus krijgen met veel persoonlijke aandacht. Er zijn maximaal vier deelnemers, maar er worden ook cursussen gegeven aan twee deelnemers, bijvoorbeeld aan partners. De cursussen worden gegeven in mijn massagepraktijk in Terschuur (gemeente Barneveld). Tijdens de cursus worden werkboeken uitgereikt en achteraf worden enkele filmpjes van technieken opgestuurd. Indien gewenst is een certificaat van deelname mogelijk.

Voor meer informatie over het aanbod en de cursusdata: zie www.massagecursusmiddennl.nl
Wil jij je opgeven voor een van de onderstaande cursussen? Bel of mail mij dan. Telefoonnummer: 06-47246518 Mailadres: info@qutime.nl

Je kunt je opgeven voor de volgende massagecursussen:

Cursus Duur* Kosten pp. incl. BTW
Basiscursus ontspanningsmassage 2 dagen € 220,-
Partnermassage 1 dag € 120,-
3 dagen € 310,-
Basiscursus Shiatsumassage 3 dagen € 310,-
Hot Stone massage 1 dag € 120,-
Hydro rug massage 4 uur € 75,-

* De data en tijden van de cursussen worden in overleg met de deelnemers gepland. Over het algemeen worden de cursussen in de weekenddagen gegeven (prijs is incl. lunch). Indien gewenst kunnen de cursussen ook worden verspreid over een aantal avonden.

Basiscursus Ontspanningsmassage
In 2 dagen leer je de basistechnieken om zelf een volledige lichaamsmassage van 60 minuten te kunnen geven, met olie, gericht op ontspanning. Je leert verschillende massagetechnieken en grepen voor de gehele voor- en achterkant van het lichaam. Ideaal om bijvoorbeeld je partner of vrienden en familie te kunnen verrassen op een weldadige ontspanningsmassage. Je kunt de massagecursus ook samen met je partner volgen, zodat je elkaar kunt gaan masseren. De cursus kan ook een prima opstap zijn voor een massageberoepsopleiding.

Partnermassage
In deze cursus leer je verschillende eenvoudige technieken om je partner van veelvoorkomende klachten af te helpen zoals hoofdpijn, nek- en schouderklachten of vermoeidheid. Maar ook leer je om je partner te helpen te ontspannen na een lange werkdag. De cursus richt zich met name op massage van hoofd, gezicht, nek en schouders, rug en voeten, zowel liggend als zittend. Een partner die deze technieken onder de knie heeft en regelmatig op jou toepast willen we toch allemaal?

Basiscursus Thaise Yoga massage
Thaise Yoga massage is een heerlijke, ruimte- en energiegevende massage op de mat, door de kleren heen. In 3 dagen leer je de basis technieken om een massage ca. 75 minuten te kunnen geven. Je leert de palm- en vingerdruktechnieken en diverse strekkingen en rotaties, zowel in buik-, rug- als zijligging. Deze cursus is zeer geschikt voor yogabeoefenaars die samen met partner, vriend of vriendin verder willen werken aan hun flexibiliteit. Maar op zich is deze cursus voor iedereen een aanrader.

Basiscursus Shiatsumassage
Shiatsu is een massage waarbij op een ontspannen manier en met gebruik van het natuurlijk lichaamsgewicht druk wordt uitgeoefend op bepaalde (meridiaan)banen en punten op het lichaam. De massage, die op een mat op de grond en door de kleren heen wordt gegeven, past in de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Tijdens de 3-daagse cursus leer je de basistechnieken van een shiatsumassage: het geven van palm- en duimdruk en het roteren en strekken. Na de cursus kun je een massage van ongeveer 60 minuten geven. Tevens krijg je inzicht in de hoofdprincipes van TCM en de positie van een aantal belangrijke meridianen en drukpunten.

Hydro rug massage
Hydromed©-massage is een revolutionaire massagemethode waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciale (warm)watermatras (circa 42°C). Het hele lichaam wordt optimaal gemasseerd, terwijl de klant gedurende de hele massage op de rug ligt. De massage van de rug vindt plaats tussen de warmwatermatras en de rug in. Deze massage is zeer geschikt voor mensen voor wie het moeilijk is om (langdurig) op de buik te liggen, b.v. voor de zwangere vrouw. Deze cursus is bedoeld voor gevorderde masseurs die ook deze nieuwe massagemethode onder de knie willen krijgen. Er wordt dus uitgegaan van een bepaald basisniveau van de deelnemer.

Leren masseren, een cadeau aan jezelf en de ander!